Istoria companiei

 • Compania vinicolă „Sălcuţa” este unul dintre cei mai cunoscuți și importanţi producători de vinuri de înaltă calitate din Moldova. Întreprinderea este amplasată în sud-estul ţării, în satul Sălcuţa, raionul Căuşeni, în regiunea vitivinicolă Ştefan Vodă.

  map_ro

Istoria întreprinderii „Sălcuţa” este strâns legată de istoria locurilor în care, încă din timpuri străvechi, s-a dezvoltat viticultura şi vinificaţia, iar apoi au început să fie produse cele mai bune vinuri albe din ţară. Aici au fost combinate în mod armonios tradiţiile vinicole locale şi performanţele europene, iar de rând cu soiurile de struguri tradiţionale (Feteasca Albă, Rara Neagră, Plăvaie), au început să fie cultivate cu succes şi soiuri europene (Merlot, Cabernet Sauvignon, Chardonnay etc.). Din punct de vedere istoric vinificaţia în satul Sălcuţa îşi are originile din a doua jumătate a secolului al XIX-lea.

Istoria noastră

 • history_1

  1895

  Primele
  vinării
  private
  Începe procesul de colaborare a vinificatorilor locali şi dezvoltarea gospodăriilor viticole. În rezultatul acestor eforturi, la sfârşitul secolului al XIX-lea, în aceste locuri a apărut o secţie de prelucrare primară a strugurilor, precum şi subsoluri pentru depozitarea vinurilor.
 • history_2

  1950

  Fabrică
  de vinificaţie
  primară
  Are loc construcţia celei mai mari fabrici de vinificaţie primară pentru, pentru perioada dată. Randamentul anual al întreprinderii era de 2000 de tone de struguri.
 • history_3

  1970

  Modernizarea
  completă
  a procesului
  de producere
  La douăzeci de ani de la începutul construcţiei, întreprinderea a fost modernizată în totalitate, în rezultat aceasta fiind dotată cu cel mai modern echipament la acel moment.
 • history_4

  1995

  A fost fondată
  compania „Sălcuţa”
  După o perioadă mai nefavorabilă întreprinderea renaşte din nou. În baza vechii fabrici, în satul „Sălcuţa” este creată o întreprindere mixtă moldo-belgiană. Astfel a apărut compania „Sălcuţa” – unul dintre liderii în vinificaţia modernă din Republica Moldova.
 • history_5

  2015

  Compania „Sălcuţa”
  împlineşte
  20 de ani de activitate
  Acest jubileu compania „Sălcuţa” îl întâlneşte în rândul liderilor de pe piaţa vinurilor din Moldova. Compania deţine propria bază de materii prime, este dotată cu cel mai modern echipament, iar calitatea vinurilor şi imaginea întreprinderii sunt cunoscute departe peste hotarele Republicii Moldova.

Geografia vânzărilor

Timp de două decenii de activitate compania „Sălcuţa” a obţinut succese remarcabile în îmbunătăţirea calităţii produselor şi promovarea acestora pe noi pieţe de consum. Vinurile noastre sunt vândute pe pieţele din Germania, România, Polonia, Cehia, Slovacia, Ţările Baltice, Japonia, Belarus, Kazahstan, Ucraina, ţările din Africa, unde este apreciată calitatea şi diversitatea acestora.

În toţi aceşti ani, “Sălcuța” a implementat noi tehnologii, devenind una dintre primele companii din Moldova care asigură ciclul complet de producere a vinurilor – de la propriile pepeniere viticole şi plantaţii până la îmbutelierea şi furnizarea produselor la consumatorii finali. Suntem o companie modernă, în continuă dezvoltare, care se poate lăuda nu doar cu o istorie bogată, ci şi cu însemnătatea sa strategică pentru întreaga vinificaţie din Moldova. Vinurile noastre corespund standardelor internaţionale de calitate, au în palmaresul lor mai multe premii şi au fost înalt apreciate în cadrul festivalurilor şi concursurilor internaţionale de vinuri.