Podgoriile

 • Podgoriile noastre, cu o suprafaţă totală de peste 400 de hectare, sunt amplasate într-o regiune viticolă, cu denumirea geografică Ştefan Vodă, în microzonele Sălcuţa, Tănătari şi Ucrainca.

  map3-ro

Zona viticolă, în care se găsesc podgoriile companiei „Sălcuţa”, este considerată, pe bună dreptate, cea mai favorabilă pentru vinificaţie din Moldova. Componenţa unică a solului, clima blândă, influența Mării Negre, creează condiţii ideale pentru maturizarea strugurilor, asigurând un echilibru perfect între cantitatea de zahăr acumulată şi aciditate.

Specialiştii noştri urmăresc, pe parcursul întregii perioade de vegetaţie, procesul de maturizare a strugurilor, din care sunt produse vinuri cu o aromă delicată şi un gust individual extraordinar.

Soiurile de struguri

O particularitate a viticulturii practicate de compania noastră este cultivarea armonioasă a soiurilor naţionale şi europene.

Soiuri europene – Chardonnay, Sauvignon, Pinot Gris, Aligoté, Traminer, Riesling Rhine, Muscat Ottonel, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir. Soiuri tradiţionale locale – Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Rara Neagră.

 • grape_chardonnay

  Chardonnay

 • grape_tamaiosa

  Pinot Gris

 • grape_riesling

  Feteasca Albă

 • grape_pinot

  Feteasca Neagră

 • grape_merlot

  Merlot

 • grape_cabernet

  Cabernet Sauvignon

O atenţie deosebită este acordată, în cadrul companiei, dezvoltării propriei pepeniere viticole, în care plantaţiile mamă de portaltoi şi altoi au fost ocupate de butaşi achiziţionaţi din pepenierele specializate din Germania, Franţa şi Italia. O pepenieră proprie va permite companiei „Sălcuţa” să-şi asigure sie însăşi material săditor rezistent şi de calitate înaltă, care să fie protejat împotriva viruşilor şi acţiunii bacteriilor.