Procesul de producere

  • Procesul de producere în cadrul companiei „Sălcuţa” presupune mai multe trepte, la baza căreia se află tendinţa permanentă către perfecţiune.

Procesul tehnologic de producere a vinurilor „Sălcuţa” începe încă în podgorie, unde sunt recoltaţi cu grijă şi doar manual strugurii care au atins gradul de maturitate necesar. Apoi aceştia sunt transportaţi la fabrică, unde vor fi supuşi măiestriei vinificatorilor noştri. Datorită profesionalismului şi experienţei acestora, precum şi capacităţii de a experimenta cu succes şi a obţine rezultate maxime, strugurii crescuţi şi recoltaţi de compania „Sălcuţa” îşi dezvăluie cele mai bune proprietăţi, conferind vinului un gust, o culoare şi o aromă impecabilă.

Adevăratul secret al vinurilor „Sălcuţa” presupune mai mult decât o tehnologie perfecţionată de recoltare a strugurilor şi producere a vinului. Acesta presupune dragoste, suflet şi dăruire, atenţie şi grijă permanentă pentru pământ şi viţa de vie.

  • 10000 t

    Secţia de prelucrare şi depozitare a produselor vinicole are o capacitate de 10000 de tone de struguri pe sezon.

  • 10 mln

    Volumul vinului depozitat constituie 10 milioane de litri.

  • Secţia de îmbuteliere este dotată cu două linii de îmbuteliere, cu o capacitate de 3000 şi 6000 de sticle pe oră.

Capacitatea de producţie şi procesele tehnologice

Capacitatea de producţie şi produsele tehnologice permit întreprinderii să producă vinuri albe şi roşii de înaltă calitate. În plus, vinificatorii din cadrul companiei se află în căutare permanentă a noilor soluţii, orientate spre extinderea asortimentului. O astfel de soluţie a fost găsită, în anul 2012, vinul roze de cupaj Tămâioasă de Sălcuţa, produs din soiurile grupului Muscat, care a cucerit imediat premiul „Simpatia publicului” în cadrul Vernisajului Vinului, desfăşurat anual în republică.

Controlul calităţii la toate etapele procesului de producere este asigurat de specialişti din cadrul propriului laborator acreditat. Întregul spectru de cercetări necesare, orientate spre evaluarea indicilor fizico-chimici şi microbiologici, este asigurat de angajaţii înalt calificaţi din cadrul laboratorului, în baza metodelor avansate.

Depozitarea şi maturarea vinurilor de înaltă calitate este asigurată, de asemenea, cu propriile resurse, datorită existenţei a celor două beciuri subterane.