Unele sfaturi pentru asocierea mâncării și a vinului pot fi prea stricte. Adevărul este că există o singură regulă pentru asocierea acestor două: bea orice vin îți place cu orice mâncare alegi să mănânci. Există, totuși, direcții testate în timp pentru a te ajută să planifici mese și petreceri sau chiar să devii un profesionist în ale food pairing-ului. Am putea să vedem astfel lucrurile: „ar trebui să cunoști regulile înainte de a le încălca”.

Așa că am pregătit pentru voi 10 sfaturi pentru asocierea mâncării cu vinurile.

„Opulent cu opulent, simplu cu simplu”

Acest lucru ar putea părea cel mai elementar dintre idei, dar primul principiu important este pur și simplu: împerechează sononimele. Un sendviș de curcan fierbinte nu are nevoie de un Merlot scump pentru a-l însoți. Pe de altă parte, o porție de homar poate prezenta momentul perfect pentru a deschide acel vin opulent pe care îl păstrai.

 „Delicat cu delicat, îndrăzneț cu îndrăzneț”

În al doilea rând, potriviți delicat cu delicat, îndrăzneț cu îndrăzneț. Are sens când un vin delicat roșu va ajunge să aibă gust de apă dacă este servit cu un fel de mâncare îndrăzneț cum ar fi curry. Mâncărurile cu arome îndrăznețe, picante și fierbinți sunt perfecte pentru vinurile îndrăznețe, picante, cu aromă bogată.

Pinot Noir – arome pământii

Rețetele făcute cu ingrediente pământii, cum ar fi ciupercile și trufele, au un gust excelent cu vinurile roșii ușoare, dar pline de savoare.


“Oglindește” mâncarea

Vinurile albe cum ar fi Chardonnay sunt delicioase atunci când sunt combinate cu homar sau somon sau orice fel de fructe de mare. Atât homarul, cât și Chardonnay sunt opulente, bogate și cremoase. Cine se aseamănă, se adună, nu-i așa?

Cabernet Sauvignon – fabulos cu carne roșie suculentă

Vinurile similare cu Cabernet Sauvignon sunt grozave cu fripturi și feluri de mâncare precum cotletele de miel cu ierburi aromate. Taninurile ferme din aceste vinuri reîmprospătează savoarea mâncării.

Alegeți un vin flexibil

Pentru o flexibilitate maximă, alegeți un Sauvignon Blanc sau un Riesling sec, ambele având aciditate curățătoare. Vinurile cu aciditate ridicată te fac să vrei să iei o bucată din preparat, iar după ce ai mâncat, vei vrea o gură de vin – echilibrul perfect. Cele mai flexibile vinuri roșii, fie au o aciditate bună, fie sunt bogate în fructe și nu conțin mult tanin.  

Rose-ul – pentru preparate bogate în brânză

Unele brânzeturi se potrivesc mai bine cu vinul alb, altele cu roșu; totuși, aproape toate se asociază bine cu rosé care are aciditatea vinului alb și caracterul roșu al fructelor. Pentru un fel de mâncare pe bază de brânză încearcă sandvișuri cu brânză italiană la cuptor sau un platou de brânzeturi diferite. 

 Pinot Gris – combinație cu preparate ușoare din pește

Mâncărurile ușoare din fructe de mare, cum ar fi bites-urile de tostada din fructe de mare, par să prindă mai multă aromă atunci când sunt asortate cu vinuri albe la fel de delicate.

Gândește-te la greutate

E clar, vara mâncăm alimente mai ușoare; iarna, preparatele mai grele. Aceeași filosofie se poate aplica în cazul asocierii vinurilor cu acele alimente. Anumite sortimente de vin vor fi mai grele, iar altele – mai ușoare.

Prepararea influențează un fel de mâncare la fel de mult ca ingredientele pe care le folosim. Nu trebuie să ne gândim doar la ce conține felul de mâncare – modul în care este pregătit și gătit poate face adesea o diferență mare. Gândiți-vă la pui, aroma generală va fi complet diferită dacă o prăjiți, o faceți la grătar, o afumați sau o tăiați, iar perechile rezultate se vor schimba. Când vine vorba de asocierea vinului cu mâncarea, poate părea o coregrafie complicată, în care fiecare componentă aromă are un acompaniament precis. Cu alte cuvinte, este copleșitor. De fiecare dată când ceva devine atât de complicat, efectul imediat este că devine stresant, mai degrabă decât plăcut.

O asociere bună trebuie să fie plăcută, așa că este timpul să eliminați aspectele stresante. Asocierea este o artă, este adevărat, dar nu trebuie să fie complicată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Responsible drink warner

 

sorry, you are not old enough to discover Salcuta wines. redirecting in