Beneficiile pentru sănătate ale vinului, vinul roșu, mai precis, au fost dezbătute de cercetători de ceva timp. Mulți oameni cred că un pahar de vin pe zi duce la un stil de viață sănătos.

Studiile au subliniat în mod repetat faptul că vinul roșu, consumat cu moderație, duce la un risc redus de mai multe boli, în special cele legate de inimă.

Avantajele consumului de vin roșu

Strugurii, ingredientul principal pentru vinul roșu, sunt plini de antioxidanți. Și acești antioxidanți oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Reduce oxidarea în organism: Vinul roșu reduce daunele cauzate de oxidarea din organism printr-un antioxidant numit Proantocianidine prezente în vinul roșu.

Previne cariile dentare: Vinul roșu tinde să întărească smalțul dinților care, la rândul lor, restricționează dezvoltarea bacteriilor, prevenind cariile dentare. Polifenolii gășiți în vinul roșu tind să reducă inflamația gingiei, prevenind astfel bolile gingivale.

Imunitate: Ajută sistemul imunitar să lupte împotriva virușilor și infecțiilor. Vinul roșu este bogat în potasiu, magneziu și vitamina B, împreună cu polifenoli. Acești polifenoli stimulează sistemul imunitar luptând împotriva infecțiilor care atacă organismul. Resveratrolul din vinul roșu are efecte antiinflamatorii și antioxidante, protejând de boli cardiovasculare, diabet sau boli neurologice.

Beneficiile se înmulțesc atunci când vinul roșu este luat cu ciocolată neagră. Ciocolată neagră este, de asemenea, bogată în vitamina E și C, care încurajează sistemul imunitar al corpului.

Protejează inima împotriva bolilor de inimă și a accidentelor vasculare cerebrale: Vinul roșu conține Resveratrol, un puternic compus antioxidant, care reduce conținutul de grăsimi saturate acumulate în artere. Vinul roșu este, de asemenea, plin de flavonoide și saponine care vă protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Vinul roșu tinde, de asemenea, să crească colesterolul bun din organism.

Oferă o piele sănătoasă frumoasă: vinul roșu conține antioxidanți care previn îmbătrânirea și, de asemenea, reduc liniile fine și ridurile.

Pentru a reduce riscul de cancer: consumul moderat de vin roșu reduce riscul de cancer de sân la femei, cancerul de colon, cancerul ovarian și cancerul de prostată. Substanțele chimice care se găsesc în strugurii roșii cresc nivelul de testosteron la femeile aflate în premenopauză și scad nivelul de estrogen. Astfel, vinul roșu în combinație cu ciocolată neagră lucrează la oprirea din creștere a celulelor canceroase și le ucid.

Vinul roșu conține quercetin care previne cancerul pulmonar și resveratrol care previne dezvoltarea celulelor canceroase.

Pentru a reduce riscul de demență: vinul roșu tinde să scadă riscul de demență și boală Alzheimer. Resveratrolul prezent în vinul roșu are proprietăți combative împotriva bolilor neurodegenerative precum Alzheimer. Potrivit unui studiu, vinul roșu stimulează metabolismul creierului prin întărirea mitocondriilor celulelor creierului.

Oferă stare de spirit înălțătoare: În această viață accelerată, oamenii suferă de prea mult stres care duce la depresie. Potrivit unui studiu, consumul de vin poate reduce depresia. Cercetătorii au descoperit că consumul săptămânal de două până la șapte pahare de vin reduce șansele de depresie la bărbați și femei comparativ cu persoanele care s-au abținut de la consumul de vin. Cu toate acestea, este important să țineți cont de aportul de vin, deoarece același studiu arată că mai mult de șapte pahare de vin consumate pe săptămână poate crește riscul de depresie.

Pentru a reduce rezistența la insulină: Consumul a 2 pahare de vin roșu pe zi timp de 4 săptămâni reduce rezistența la insulină.

Pentru a preveni arsurile solare: Consumul de vin vă protejează pielea de efectele nocive ale razelor UV, poate ajută la diminuarea efectelor razelor UV (ultraviolete) conform unui studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Barcelona. Flavonoidele din vinul roșu limitează oxidarea celulelor pielii expuse razelor UVA și UVB.

Pentru a reduce riscul de diabet de tip II: Consumul moderat de vin roșu reduce riscul de a dezvolta diabet de tip II la femei. Vinul roșu, dacă este consumat cu moderație, 1-2 pahare pe zi, ajută foarte mult. Cu toate acestea, consumul excesiv trebuie evitat, deoarece ar putea duce la alcoolism.

Așadar, nu ezitați să vă răsfățați cu vinul roșu – modalitatea perfectă de relaxare dintr-o zi grea de lucru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Responsible drink warner

 

sorry, you are not old enough to discover Salcuta wines. redirecting in