Deoarece am vorbit deja despre pahare de vin în două articole, următorul pas este să îți fim alături cu informații despre degustare. Chiar dacă ești un novice în ale vinului, sau esti un adevarat profesionist, te primim cu brațele deschise în familie și îți turnăm un pahar de vin pentru a face fiecare pas în timp ce citești articolul.

Începe cu învârtitul acesuia. Făcând acest pas, îl lasi să respire, sporindu-i aroma naturală și eliberând arome îmbietoare. Puteți să vă învârtiți vinul, indiferent dacă sunteți un începător în lumea vinului sau dacă vă bucurați de aceste cunoștinte de ani de zile. Cert este ca nu sunt necesare abilități speciale sau cunoștințe extraordinare!

Dacă stați în picioare: rotiți ușor paharul de vin în mână (totul se face din încheietura mâinii). Dacă sunteți așezat, țineți paharul la baza tulpinii și „desenați” cercuri mici pe masă.

Vârtejul respira literalmente o viață nouă în vin și oferă o întreagă experiență de băut vin. Iată trei motive (în afară de a arăta ca un profesionist) pentru care ar trebui să încercați:

  • Oxigenul îmbunătățește aroma
  • Învârtirea evaporă alcoolul, eliberând aroma
  • Se învârte pentru a aprecia culoarea

Să trecem la o serie de sfaturi care te vor ajuta:

Sfatul nr. 1: Folosiți-vă simțul mirosului

Nasul reprezintă de fapt o parte bună a simțului nostru pentru orice aromă anume. Drept urmare, este important să mirosiți înainte de a gusta. Acest lucru vă va ajuta să vă bucurați de aromele vinului, aflând mai multe despre acesta înainte de a-l încerca efectiv. Savurați fiecare aspect al lui atunci când îl aveți în mană, de la culoare și textură până la modul în care miroase.

Sfatul nr. 2: Țineți sticla corect

Cu toate că este de la sine înțeles, există o anumită tehnică pentru ținerea paharului. De obicei, paharul dumneavoastra are un piciorus, de acolo trebuie să îl țineți. Aceasta este o parte normală a etichetei pe care ar trebui să o învățați.

Sfatul # 4: Învârtiți înainte de a bea

Așa cum spuneam și la începutul articolului, învârtirea paharului vă ajută să scoateți cea mai bună aromă posibilă din produs.

Sfatul # 5: Soarbe cu atenție și corect

Pentru a obține cu precizie o aromă a vinului, lăsați-l să stea pe fiecare porțiune a limbii. Mutați-l încet până sunteți sigur că limba dvs. a fost pe deplin stimulată de aroma vinului.

Sfatul # 6: Fii deschis

Ar trebui să fii deschis să încerci lucruri de care nu ești conștient, să înveți lucruri pe care nu le știai înainte.

Bucurați-vă de vin!

Acum, că am terminat cu sfaturile! Luați niște înghițituri bine meritate și bucurați-vă de weekend. Actul de degustare a vinului poate părea anevoios la început, dar practica cea care perfecționează fiecare mișcare. Încercați în continuare să vă consolidați abilitățile și veți fi surprinși de modul în care devine mai ușor să identificați aromele și gusturile și, dacă sunteți gata să aflați mai multe, suntem aici pentru dvs. în orice etapă, următorul fiind – învățând cum să organizează degustări.

PS: recomandarea de astazi este un Merlot roșu plin de pasiune.

Cu drag,

Dina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Responsible drink warner

 

sorry, you are not old enough to discover Salcuta wines. redirecting in