Marele Premiu în domeniul vitivinicol pe anul 2018 se decernează Întreprinderii municipale „Sălcuța” SRL “pentru merite deosebite în fabricarea vinurilor de calitate înaltă, propagarea tradiţiilor şi calităţii excelente a vinurilorautohtone, promovarea imaginii Republicii Moldova ca ţară vitivinicolă pe arena internaţională, precum şi pentru contribuția în dezvoltarea turismului vitivinicol moldovenesc”.

Comisia de lucru, instituită de către Minister, a examinat materialele prezentate de companiile vinicole şi a selectat în calitate de candidat pentru decernarea “Marelui Premiu”, în anul 2018, „Sălcuța” SRL.

Întreprinderea, creată în anul 1995 în baza vechii fabrici de vinuri din satul Sălcuţa, este unul dintre cei mai importanţi producători de vinuri de înaltă calitate din Republica Moldova. întreprinderea, este amplasată în sud-estul ţării, în satul Sălcuţa, raionul Căuşeni, membru al Asociaţiei Vitivinicole a Regiunii Geografice Delimitate „Ştefan-Vodă”.

Timp de peste două decenii de activitate compania „Sălcuţa” a obţinut succese remarcabile în îmbunătăţirea calităţii produselor şi promovarea acestora pe noi pieţe de consum. Vinurile companiei sunt comercializate pe pieţele din Germania, România, Polonia, Cehia, Slovacia, Ţările Baltice, Japonia, Belarus, Kazahstan, Ucraina, ţările din Africa, unde este apreciată calitatea şi diversitatea acestora. Această apreciere este confirmată prin distincţiile obţinute la diferite concursuri şi expoziţii internaţionale şi naţionale.

La momentul actual, întreprinderea dispune de peste 450 ha de viţă de vie, inclusiv plantate cu soiuri autohtone. Pentru merite deosebite, doar în anul 2017, la diferite concursuri naţionale şi internaţionale, compania a cucerit 10 medalii.

Vinurile „Sălcuța” reprezintă specificul regiunii Ștefan-Vodă și sunt rodul muncii și efortului depus de-a lungul anilor.

Recent, fondatorul Vinăriei „Sălcuța” și semnatarul declarației de independență a R. Moldova, Eugen Pîslaru, s-a stins din viață. Eugen Pîslaru a fost unul dintre cele mai importante nume ale vinificației moldovenești și un promotor al culturii vitivinicole.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Responsible drink warner

 

sorry, you are not old enough to discover Salcuta wines. redirecting in