Sfârșitul acestei luni ne aduce o nouă poveste inspirațională scrisă de Olga Rusu ca răspuns la provocarea #salcutatellsmystory.

Suntem deja la a doua poveste, iar provocarea noastră continuă! Dacă și tu ai o poveste de spus, fă o postare pe pagina ta de Instagram sau de Facebook care începe cu ,,@salcuta m-a provocat să spun povestea….” și folosește hashtag-ul #salcutatellsmystory. Noi suntem pregătiți să vă aflăm poveștile, să inspirăm și să ne lăsăm inspirați. 

Povestea Olgăi nu mai are nevoie de nicio completare! Vă invităm să îi descoperiți povestea, o poveste cu și despre vin care a reușit să aducă speranță în aceste vremuri grele și să dea naștere unei noi pasiuni:

Tema vinului a început să mă intereseze acum 10 ani, pe timpul studenției. Fiind în ospeție și neavând cu mine nimic de citit, am găsit în biblioteca gazdei cartea „Cumpărând vin și divin”, scrisă cu finanțarea fabricii „Kvint” în 1997. De aici s-a aprins scânteia curiozității pentru tema vinului. Totuși, interesul meu pe atunci era foarte superficial. Știam că trăiesc într-o țară vinicolă, per general, și îmi alimentam, sporadic, dorința de cunoaștere, la propriu și la figurat, fie la Ziua Vinului, fie la o degustare, fie la Vernisaj, sau prin lecturi ocazionale a unui sau altui blog dedicat.

Fast-forward la anul 2020. În martie, când viața s-a oprit în loc și cu toții am rămas acasă, am dat de comunitatea VinulMeu și am decis să susțin vinificatorii mici, dar și magazinele specializate, prin comenzi online. Și să-mi calmez nițel și sistemul nervos agitat. Aici pentru mine a fost un moment de turnură, am înteles că vreau să știu mult mai multe despre vin și vinificație, așa că mi-am comandat o mulțime de cărți din domeniu, m-am înscris la cursuri online, și am pornit în „călătorie”. Punctul culminant a fost, în iulie 2020, frecventarea cursului expres de la Scoala de Sommelier din Moldova, un vis de 10 ani, care mi-a furnizat multe cunoștințe și mi-a oferit posibilitatea să întâlnesc oameni cu adevărat pasionați de vin, dar și m-a făcut să înteleg că am încă multe de studiat și descoperit.

Sunt persoana multor interese și hobby-uri. De mică am tot colecționat și strâns ceva, și mereu am fost curioasă să învăț și să aflu lucruri noi. Dar tema vinului a trezit în mine o mare pasiune, precum și dorința de a deprinde arta degustării și de a povesti lumii întregi despre superbele vinuri moldovenești!

Filosoful grec Heraclitus a zis că “schimbarea este unicul lucru constant în viață”. Anul 2020 ne-a arătat tuturor că tot ce știam și credeam despre viață nu mai este valabil. Nimeni nu știe ce ne-a rezervat viitorul…

Deși…eu știu ce! Un pahar de inegalabilul „Tămâioasa de Sălcuța”, favoritul meu vin rose, grație căruia, pentru câteva minute în aceste realități nesigure, trăiesc “la vie en rose”.

Păstrăm mesajul final al Olgăi și vă dorim să vă ascultați dorințele și să vă urmați pasiunile, indiferent de cât de anevoios va fi drumul. Ele sunt cele care ne țin vii!

Ps: Recomandarea pentru Wine of the Friday mood vine chiar de la ea! Sperăm să vă bucurați și voi de „la vie en rose” alături de Tămâioasa de Sălcuța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Responsible drink warner

 

sorry, you are not old enough to discover Salcuta wines. redirecting in