Pe un teren pitoresc între două dealuri, înconjurat de copaci de salcie, s-a născut satul Sălcuţa. De atunci, localnicii au fost implicaţi în diferite tipuri de activităţi agricole, deoarece pământul s-a arătat mănos. Viticultura a devenit, în scurt timp, una dintre principalele ocupaţii practicate de multe gospodării. A început o epocă a vinului.

1706

Se înfiinţează principala vinărie în care localnicii talentaţi din satul Săcuţa au început vinificaţia, care treptat a excelat în cele mai bune vinuri produse din regiune.

1950

Eugen Pislaru, un om cu un ataşament special faţă de pământ şi pasiune pentru viticultură pe tot parcursul vieţii, a decis să transforme Sălcuţa într-una dintre primele vinării în care întregul ciclu de producţie (de la podgorii proprii până la a folosi utilaje şi instalaţii propri), este monitorizat de dumnealui. El a definit Vinificația drept scopul vieţii sale, care a fost transmis fiului său cel mai mare Sergiu Pîslaru.

1995

Moştenind pasiunea şi ambiţia tatălui său şi fiind implicat în vinificaţie încă de la început, Sergiu Pislaru a implementat un nou proces de modernizare. El a contribuit ca atât podgoriile, cât şi vinăria să fie înzestrate cu utilaje de ultimă generaţie, care la rândul lor au sporit recunoaşterea internaţională şi au dat naştere vinurilor noastre autentice şi moderne, adaptate condiţiilor locale.

2015

Vinăria Sălcuţa este numită Cea mai bună Vinărie din Moldova pentru producerea vinurilor de calitate înaltă, promovarea tradiţiilor şi calităţii excelente a vinurilor autohtone, susținerea imaginii Republicii Moldova ca ţară vitivinicolă pe arena internaţională, precum şi pentru contribuția în dezvoltarea turismului vitivinicol moldovenesc.

2018

Responsible drink warner

 

sorry, you are not old enough to discover Salcuta wines. redirecting in