1706

Pe un teren pitoresc între două dealuri, înconjurat de copaci de salcie, s-a născut satul Sălcuţa. De atunci, localnicii au fost implicaţi în diferite tipuri de activităţi agricole, deoarece pământul s-a arătat mănos. Viticultura a devenit, în scurt timp, una dintre principalele ocupaţii practicate de multe gospodării. A început o epocă a vinului.

1950

Se înfiinţează principala vinărie în care localnicii talentaţi din satul Săcuţa au început vinificaţia. Aceasta, treptat, a excelat în cele mai bune vinuri produse din regiune.

1995

Eugen Pîslaru, un om cu un ataşament special faţă de pământ şi cu o pasiune pentru viticultură care l-a urmărit pe tot parcursul vieţii, a decis să transforme Sălcuţa într-una dintre primele vinării în care întregul ciclu de producţie, de la podgorii proprii până la a folosi utilaje şi instalaţii proprii este monitorizat de dumnealui. El a definit Vinificația drept scopul vieţii sale, acesta a fost trans-mis fiului său cel mai mare Sergiu Pîslaru, transformând pasiunea într-o muncă zilnică spre evoluție.

2015

Moştenind pasiunea şi ambiţia tatălui său şi fiind implicat în vinificaţie încă de la început, Sergiu Pîslaru a implementat un nou proces de modernizare. El a contribuit ca atât podgoriile, cât şi vinăria să fie înzestrate cu utilaje de ultimă generaţie, care, la rândul lor, au sporit recunoaşterea internaţională şi au dat naştere vinurilor noastre autentice şi moderne, adaptate condiţiilor locale.

2018

Vinăria Sălcuţa este numită Cea mai bună Vinărie din Moldova pentru producerea vinurilor de calitate înaltă, promovarea tradiţiilor şi calităţii excelente a vinurilor autohtone, susținerea imaginii Republicii Moldova că ţară vitivinicolă pe arena internaţională, precum şi pentru contribuția în dezvoltarea turismului vitivinicol moldovenesc.

Este bine ştiut că un vin bun poate fi produs numai de către un vinificator care supraveghează întreg ciclul de producţie: de la plantarea butaşilor de viţă-de-vie până la îmbutelierea vinului şi livrarea acestuia către clienţi. Urmând acest principiu şi devenind profund conectat în timp cu artă vinificaţiei, Eugen Pîslaru a urmat o cale de viaţă sincronizată cu drumul său în acest domeniu. Sălcuța este cu siguranță definiția muncii și devotamentului pentru fiecare vin care ajunge pe masă oricărei persoane.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Responsible drink warner

 

sorry, you are not old enough to discover Salcuta wines. redirecting in