Acolo unde cerul se întâlnește cu pământul, pe un ținut atins de Dumnezeu, cât vezi cu ochii, ești înconjurat de kilometri de vie ce se scaldă în soarele blând. Ne leagă o dragoste pe viață de acest pământ, pentru că, pe aici, a pășit bunicul nostru, lucrând cu sudoarea frunții pentru a crea ceea ce astăzi numim Sălcuță.

Suntem privilegiați că am crescut, din generație, în generație, cu un simt patriotic cultivat adânc în sufletele noastre, unde se regăsește și o responsabilitate de a venera pământul natal și a produce vinuri care, în primul rând, ne reprezintă pe noi, dar și originile și țară noastră. Credem cu desăvârșire că cel mai frumos lucru este să îți cunoști misiunea, să faci ceea ce iubești aducând bucurie în sufletele oamenilor.

Înființarea Sălcuță, a fost în primul rând un moment de regăsire, o misiune, a fost momentul când Eugen Pîslaru a înțeles care este rolul său în această viață și că aceasta este tradiția pe care o va duce mai departe prin generațiile ce vor urma. Acest pământ este plin de amintiri pornite de la simțuri, gânduri așternute pe hârtie, pași și muncă. Când a pășit pe acest teritoriu Sergiu Pîslaru alături de Cornelia Pîslaru, la acest loc s-a adăugat și o poveste de dragoste, un început de familie. Când au pășit Dina și Titus s-au adăugat emoții, dorința de a descoperi, idei inovatoare, dragostea de a duce cu sfințenie o muncă de ani de zile transformată în pasiune debordantă. Sălcuță nu este doar parte din familie, ea reprezintă familia noastră.

Vinul este un drum parcurs la unison de către om și strugure. La Sălcuță, respectăm cu dăruință această sinergie și o păstrăm ca una din viziunile principale ale vinariei. Considerăm că un vin de înalta calitate este produs numai atunci când omul/vinificatorul poate asista la toate etapele de dezvoltare a strugurelui.

Drumul vinului se regăsește și în logo-ul nostru, ce ne reprezintă direct viziunea și parcursul în această cale în care ne punem tot sufletul. Acesta este drumul unde ni se regăsesc valorile, tradiția, legenda, dar și dăruirea, efortul, entuziasmul pentru a aduce la lumină pura reflecție a terroir-ului  nostru.

Filosofia noastră

Cele mai bune și autentice vinuri sunt făcute cu mare devotament pentru know-how-ul în vinificație moștenit de la strămoșii noștri, un accent deosebit pe struguri și o contribuție inovatoare continuă. Credem cu desarsire că implicarea totală face diferența în timp, iar vinul este cel ce creează amintiri pentru oameni. Cum ținem ca aceste amintiri să aibă cel mai bun gust, dăruirea noastră este pe măsură.

Angajamentul nostru

Fiind printre primii pioneri ai industriei vinicole din Moldova, depunem toată implicarea pentru a fi o cramă exemplu, care are în vedere importanța mediului, implicarea localnicilor și a practicilor durabile în toate activitățile.

Pentru mediu

Podgoriile noastre sunt îngrijite zilnic de echipe de profesioniști care lucrează după un set de ținte asigurând protecția solului și îmbunătățirea sistemului natural, se evită utilizarea substanțelor chimice, și se limitează utilajele. Aspirațiile noastre sunt îndreptate spre a deveni pe deplin sustenabili,  prin reducerea deșeurilor spațiilor vinicole, aplicarea practicilor durabile de vinificație, utilizarea eficientă a apei și a energiei.

Pentru clienții noștri

Urmărind scopul de a produce vinuri la standarde internaționale de calitate, vinăria Sălcuță a obținut certificarea ISO 22000 și a implementat cu succes Standardul Global BRC pentru siguranța alimentelor. Promisiunea și datoria noastră pentru clienții noștri este în calitatea friecarui vin. Procesele noastre de producție de vin respectă controalele de calitate, siguranță și integritate, din podgorii până la produsul final. Avem ca scop să vă aducem vinuri care să vi se potrivească și să încununeze fiecare moment din viață.

Pentru societate 

Cramă arată un angajament continuu față de localnici, angajând muncitori calificați din satul Sălcuța, dar și din toată regiunea. De asemenea, suntem mândri pentru aportul la înființarea conceptului „Vernisajul Vinului” – un eveniment organizat de două ori pe an, în care toți producătorii de vin din Moldova își promovează cele mai bune vinuri consumatorilor. Sălcuța a susținut una dintre cele mai frumoase mănăstiri din Moldova cu rezervoare ce au asigurat aprovizionarea instalațiilor cu apă pură. De asemenea, vinăria contribuie activ la viața socială a satului susținând evenimente locale, dar și educația, fiind alături de Liceul „Meșterul Manole” într-o varietate de activități.

Credem cu tărie că oamenii frumoși și muncitori sunt ceea ce face ca țara noastră să fie unică. Încercăm să menținem lucrurile vii și să consolidăm credința pentru a ne face și mai buni și mai mândri de cine suntem ca națiune și spirit.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Responsible drink warner

 

sorry, you are not old enough to discover Salcuta wines. redirecting in